Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Jobbsökningsspel

Med hjälp av jobbsökningsspelet, ett nytt pedagogiskt instrument, kan alla människor på ett roligt och lätt sätt bekanta sig med den invecklade jobbsökningsprocessen. Spelet är ett brädspel. Under spelets gång samlar man på referenser och svarar på frågor gällande jobbsökning samt bedömer svar som andra spelare givit. Syftet är att komma till mål och få ett jobb. Spelet utvecklar spelarnas beredskap för eventuell jobbsökning. Den ger också bra verktyg för gruppsamarbete och hjälper gruppen att bygga upp ett team som fungerar bra.

Åsikter av studeranden

Åsikter av studeranden:

-        "Spelet var överraskande pedagogisk och rolig. Idéen var att lära sig många nyttiga saker om jobbsökning och arbetsintervju. Vi formade grupper på 4-5 personer. Det var roligt att dela tips med varandra. Efter det har jag skrivit upp några möjliga intervjusituationer som de andra rekommenderat att tänka på."

-        "Det var väldigt lätt att spela Jobbsökningspelet och dessutom roligt! Som brädspel var det mycket praktisk. Vi svarade, delvis individuellt och delvis tillsammans med gruppen, på olika frågor angående jobbsökning. Jag kunde gärna spela spelet igen. Jag önskar att även anda studeranden kan pröva spelet vid sidan om de vanliga studierna."

Antalet spelare i spelet är 2-4. Speltiden är cirka 30 minuter.

  • Frågorna i spelet har delats i fyra kategorier.·      Jobbsökning
  • Arbetsintervju
  • Omfattande slumpmässiga frågor gällande jobbsökning
  • Gruppfrågor. På dessa frågor svarar alla deltagare.
Det finns sammanlagt 116 kort med uppgifter på.

Förpackningen innehåller en omfattande guide /instruktion för spelledaren. Guiden /instruktionen innehåller de rätta svaren samt exempelsvar till de öppna frågorna.

Om man vill kan man dokumentera svar i Moodle eller GoogleDocs. Dokumenterade svar kan sedan användas i undervisningen.